Erindringsfabrikken

Erindringsfabrikken har skabt tre helt særlige forestillinger, hvor otte kvinder med arbejderbaggrund har delt deres personlige fortællinger om kvindelivet i perioden 1950-1975.

Fortællingerne blev iscenesat som et levende tidsbillede med sang, musik dans og paroler fra tiden og opført på Arbejdermuseet i København.

#Magna var Danmarks første kvindelige sporvognskonduktør og blev senere chauffør hos HT. Kirsten arbejdede på trikotagefabrik, indtil hun blev fyret på sin bryllupsdag. Beate arbejdede trofast som telefonistinde i centralen i Blågårdsgade, hvor hun blev tiltalt med nummer og skulle spørge om lov, før hun gik på toilettet.”

Tre eksempler på de fortællinger man kunne opleve i Erindringsfabrikkens dokumentariske teaterforestilling BYRDE MED SMIL. I forestillingen fortalte kvinderne om alt det, vi i dag tager for givet, og som har ændret kvindelivet radikalt siden 1950. Det drejer sig for eksempel om adgang til seksualoplysning, p-pillen, fri abort, barsel, SU og offentlig børnepasning.

Deres fortællinger blev iscenesat med sang, musik, dans og paroler fra tiden, og der blev tegnet et levende og pulserede billede af tiden 1950-1975, set og oplevet af kvinderne selv.