Rewilding i børnehøjde på Hulebyggerlaboratoriet

Dansk Hulebyg er en socialøkonomisk virksomhed som bygger og designer huler sammen med børn og voksne over hele Danmark.

De er eksperter i co-creation-forløb, og sætter det gode håndværk i fokus og elsker at bygge huler i den vilde natur. Hulebyggerlaboratoriet ligger som en lille del af et enormt sammenhængende fredet landskab på det vestlige Sjælland.

Dansk Hulebyg ved, at der er brug for, at vi mennesker ikke bare forbruger naturen, men praktisk og konkret hjælper og beskytter naturen i den nuværende situation med både biodiversitets og klimakrise. Og børnene kan sagtens være med. Derfor har Hulebyggerlaboratioriet med hjælp fra Fællespuljen arbejdet med såkaldt re-wilding i børnehøjde. I Hulebyggerlaboratoriet på Vestsjælland har hulebyggerne og eksperter i et projekt over 8 måneder arbejdet med naturforvaltning sammen med en gruppe børnehavebørn. Nøgledyrearter, altså arter som er vigtige for, at naturområder kan udvikle sig er genintrodueret i Naturen.

Projektet har blandt andet været, at etablere en biotop for pindsvin. Projektet fortsætter i 2020, hvor børnenes hule danner den fysiske ramme om Hulebyggerlaboratoriets nye YouTube kanal, der får premiere til foråret 2020.

Allerede nu kan man følge Dansk Hulebyg på Youtube